Wita Bulgur pšeničný Hmotnosť: 5kg
Kód: 1892Súvisiaci tovar

Sushi ryža, s jej jedinečnou lepkavou textúrou a jemnou sladkastou chuťou, je kľúčovou ingredienciou v tradičnej japonskej kuchyni a neodmysliteľnou súčasťou všetkých sushi...
Podrobný popis
Bulgur pšeničný je predvarená a vysušená pšenica. Tým, že je predvarená, je aj ľahko stráviteľná. Jedna šálka bulguru obsahuje až 8g vlákniny. Vláknina sa stará o správne fungovanie tráviaceho systému. Bulgur skvelo zasýti a zabezpečí stálu hladinu cukru v krvi. Obsahuje vitamíny A a B, železo, horčík, fosfór. Má protizápalové účinky, znižuje riziko zápchy a podporuje imunitu.
Výživná oblinina bola základnou surovinou už v starých civilizáciách. Po tepelnom spracovaní nenadúva a dodáva vitalitu. Radí sa medzi potraviny zdravej výživy. Je vhodný pre deti, športovcov a ľudí s telesnou a psychickou záťažou.
Na 1 diel bulguru potrebujeme 3 diely vody. Ideálne je zaliať bulgur studenou vodou a nechať "nabobtnať". Vtedy si zachová najviac prospešných látok. Bulgur je možné uvariť ako ryžu. Používa sa ako príloha k jedlám a do šalátov. Dá sa pripraviť aj v podobe sladkej kaše.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1383kJ/328kcal, Tuky: 1,33g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,23g, Sacharidy: 57,57g, z toho cukry 0,41g, Bielkoviny: 12,29g, Soľ: 0,04g.
- Zloženie: 100% bulgur
- Skladovanie: v suchu pri teplote do 25 stupňov a relatívnej vlhkosti do 70%
- Balenie: 500g
- Krajina pôvodu: Cyprus
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny |
---|---|
Hmotnosť: | 5 kg |
Hmotnosť: | 5kg |
Zloženie: | bulgur pšeničný |
Krajina pôvodu: | Turecko, Bulharsko |
Alergény: | 1 obilniny obsahujúce lepok |

Ryža basmani je typickou súčasťou indickej kuchyne, pestuje sa však aj v Pakistane. Výnimočná je nielen so svojou chuťou, ale aj so svojím zložením.

Kakao je jednou z najobľúbenejších ingrediencií na celom svete. Obsahuje široké spektrum minerálov (draslík, železo) vitamínov a antioxidantov.

Tekvicové jadierka obsahujú nenasýtené mastné kyseliny – omega-3. Sú vhodným zdrojom vitamínu A, E a kyseliny listovej. Obsahují radu minerálov: zinek, vápník, železo, fosfor,...

Goji predstavuje ovocie s najvyšším podielom bielkovín. Obsahuje 18 rôznych aminokyselín, vrátane všetkých 8 esenciálnych, ktoré si telo nedokáže vytvoriť sám.

Inulín je rozpustná vláknina z koreňa čakanky, má neutrálnu príjemne sladkastú chuť a jej účinky na ľudský organizmus spočívajú hlavne v prebiotickom zložení.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.