Wita Garam masala Hmotnosť: 50g
Kód: 1899Súvisiaci tovar

Škorica celá je druh korenia , ktoré má využitie pre mnoho druhov pokrmov.

Rasca bol známy už od starovekého Egypta. Používa sa na zlepšenie tráviaceho procesu. Vyznačuje sa aromatickou vôňou a mierne horiacou korenistou chuťou. Pridáva sa do jedál z...

Silná, aromatická bylina, ktorá nesmie chýbať v žiadnej zeleninovej záhrade. Ligurček sa využíva hojne v gastronómii a získal prezývku magi rastlina, vegeta rastlina, či...

Rasca bol známy už od starovekého Egypta. Používa sa na zlepšenie tráviaceho procesu. Vyznačuje sa aromatickou vôňou a mierne horiacou korenistou chuťou. Pridáva sa do jedál z...
Podrobný popis
Garam masala je zmes korenín, pôvodom z Indie. Cieľom tohto korenia nie je vyvolať oheň v ústach, ale gurmánsky pôžitok podtrhnutý výraznou, mierne pikantnou chuťou. Zloženie sa líši podľa regiónu, môže obsahovať viac ako 10 druhov korenín, najčastejšie sa však používa: čierne korenie, škorica, klinčeky, koriander, muškátový orech, rasca a kardamom.
Môže dopomôcť pri trávení, regulácií krvného tlaku, znížiť riziko nádorových ochorení, cukrovky, neurologických ochoreniach.
Rýchly recept:
V indickej kuchyni sa najčastejšie využíva na prípravu humusu
Kuracie mäso garam masala –
300g kuracieho mäsa
1 čajová lyžica garam masala, kari korenia, červenej papriky, kurkumy, zázvoru, rasce
1 cibuľa
2-3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
200-300 ml kokosového mlieka
2-3 strúčiky cesnaku
V hrnci si predhrejeme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na drobno so všetkými koreninami okrem červenej papriky a 2-3 minútky podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a červenú papriku a povaríme. Po pár minútach pridáme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Keď je mäso podusené pridáme cesnak a podlejeme vodou. Varíme cca 15 min, pridáme kokosové mlieko a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s ryžou.
Hmotnosť | 50g |
Zloženie | koriander, škorica, rasca, klinček, kardamón, bobkový list, čierne korenie, muškátový kvet |
Krajina pôvodu | Česko |
Dodatočné parametre
Kategória: | Soli, koreniny a ochucovadlá |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
Hmotnosť: | 50g |
Zloženie: | koriander, škorica, rasca, klinček, kardamón, bobkový list, čierne korenie, muškátový kvet |
Krajina pôvodu: | Česko |

Ľanové semienka obsahujú vitamíny B, C, E, K, vápnik, omega 3 kyseliny, fosfor, horčík. Ľanové semená sa odporúčajú preventívne užívat v dávke 20 g denne, zomletím a pridaním do...

Goji predstavuje ovocie s najvyšším podielom bielkovín. Obsahuje 18 rôznych aminokyselín, vrátane všetkých 8 esenciálnych, ktoré si telo nedokáže vytvoriť sám.

Inulín je rozpustná vláknina z koreňa čakanky, má neutrálnu príjemne sladkastú chuť a jej účinky na ľudský organizmus spočívajú hlavne v prebiotickom zložení.

Tekvicové jadierka obsahujú nenasýtené mastné kyseliny – omega-3. Sú vhodným zdrojom vitamínu A, E a kyseliny listovej. Obsahují radu minerálov: zinek, vápník, železo, fosfor,...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.